fbpx

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τις προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ για την πώληση του Levi Garcia με αστρονομικά αντίτιμα για τα ελληνικά δεδομένα, πόσω μάλλον για παίκτη που δεν έπαιζε καν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την προηγούμενη σεζόν.

O 25χρονος επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ήταν η αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος και οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του double με τα γκολ του και τις ασίστ του, όντας μεταμορφωμένος υπό τις οδηγίες του Matias Almeida, ο οποίος είχε την έμπνευση από την αρχή της σεζόν να τον μετατοπίσει στο κέντρο της επίθεσης, απόφαση για την οποία λοιδορήθηκε στην αρχή της χρονιάς.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, βρίσκεται από τη μία σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, έχοντας κρατήσει σχεδόν αναλλοίωτο τον κορμό της περσινής ομάδας και από την άλλη πρέπει να επιλέξει το status που θέλει να έχει επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ομάδες τέτοιου βεληνεκούς και προερχόμενες από πρωταθλήματα δεύτερης και τρίτης ταχύτητας θα πρέπει να χαράξουν την πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν.

Για να θεωρηθείς μεγάλος σύλλογος θα πρέπει να μάθεις να πουλάς στη σωστή τιμή και στο σωστό timing. Πολλά τα παραδείγματα ομάδων που εδώ και χρόνια αγοράζουν φθηνά, αναδεικνύουν παίκτες και τους πουλάνε ακριβά γεμίζοντας τα ταμεία τους, καταφέρνοντας επίσης να κερδίσουν τον σεβασμό και να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με ομάδες κολοσσούς.

Porto, Benfica, Sevilla, Salzburg, Lyon έχουν κάνει επιστήμη την παραπάνω πολιτική ενώ και ο Ολυμπιακός ακόμα μπορεί να υπερηφανεύεται για κάποιες πωλήσεις των προηγούμενων ετών, οι οποίες έφεραν δεκάδες εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας του Πειραιά και άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Περνώντας στο «ψητό», λοιπόν, το ερώτημα είναι: αποδέχεσαι την πρόταση της δευτεραθλήτριας Γαλλίας Lans ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ ή ρισκάρεις να κρατήσεις τον παίχτη να παίξει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την ελπίδα να εκτοξεύσει και άλλο την τιμή του;

Από την άλλη ποιος σου εγγυάται ότι ο Garcia θα είναι το ίδιο παραγωγικός, ότι θα μείνει μακριά από τραυματισμούς και το σημαντικότερο, το οποίο δεν λαμβάνει κανείς υπόψιν του, ότι θα συνεχίσει να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και δεν θα έχει “χαλάσει” το μυαλό του από όλες αυτές τις προτάσεις και τα απίστευτα ποσά που ακούγονται;

Η πρόταση της Lans 4πλασιάζει την ετήσια αμοιβή του μιας και του προτάθηκε συμβόλαιο 2.000.000€ την στιγμή που στην ΑΕΚ οι απολαβές του δεν ξεπερνούν τις 450.000€.

Ο Μελισσανίδης έχει και το καρπούζι έχει και το μαχαίρι και αυτός θα αποφασίσει, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο Almeida σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του Garcia.

O ίδιος άλλωστε μπορεί να είναι παράγοντας παλαιάς κοπής αλλά πολλές φορές έχει αποδείξει πως έχει μάθει να προσαρμόζεται και στις ανάγκες της νέας εποχής.

 


Ένα βιογραφικό που εκπέμπει υγεία...

Leave A Reply