Μπορεί να είμαστε μόλις στο 2ο Grand Prix για τη νέα σεζόν, όμως η Μακλάρεν δείχνει από νωρίς την τρομερή επίδοση των μονοθεσίων της και θέτει ήδη γερές βάσεις για πολλές πρωτιές. Ο Όσκαρ Πιάστρι πανηγύρισε την τρίτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, ενώ ο teammate Νόρις ήταν σταθερά στη 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό και σταθερό αγώνα.
Η εκκίνηση του αγώνα ήταν εντυπωσιακή με τον Τζορτζ Ράσελ να επιτίθεται από νωρίς θέλοντας να βγει στην πρώτη θέση, όμως οι δύο Μακλάρεν κράτησαν δυναμικά το 1-2. Λίγο πιο πίσω είχαν πολύ καλή εκκίνηση και οι δύο Φεράρι, παρόλο που ο Λεκλέρ χτύπησε ελαφρά τον Χάμιλτον και έπασε η δική του μπροστινή αεροτομή, αφού πριν καν την πρώτη στροφή κατάφεραν να περάσουν τον Μαξ Φερστάπεν, όπου έπεσε στην 6η θέση. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ιδανικά και για την Άστον Μάρτιν, αφού μόλις στον 5ο γύρο είδε τον Αλόνσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φρένα και να εγκαταλείπει τον αγώνα από πολύ νωρίς. Με την συμπλήρωση των πρώτων 10 γύρων, η κατάταξη δεν είχε αλλαγές, με τον πρωταθλητή Φερστάπεν να παραμένει στην 6η θέση πίσω από τους δύο “τιφόζι”, χάνοντας μάλιστα αρκετό έδαφος, αφού ξέμεινε σχεδόν 5 δευτερόλεπτα πίσω.
Ο “χορός” των pits ξεκίνησε στον 11ο γύρο με τον Γκασλί, και τους Τσουνόντα και Οκόν να ακολουθούν, φορώντας όλοι τους σκληρή γόμα στα ελαστικά τους. Μέσα σε 6 γύρους όλα τα μονοθέσια πέρασαν για αλλαγή, με την κατάταξη του grid να μην έχει εν τέλει πολλές αλλαγές. Μεγάλος κερδισμένος ο Ράσελ, αφού εκμεταλλεύτηκε την κίνηση κατά την έξοδο του Νόρις από τα pits και πέρασε μπροστά του, σπάζοντας το 1-2 της Μακλάρεν. Η χαρά του Βρετανού οδηγού της Μερσέντες δεν κράτησε όμως και πολύ, αφού ο Νόρις επιτέθηκε πάνω στην ευθεία της σχάρας εκκίνησης με DRS και ανέβηκε ξανά στην 2η θέση. Οι επόμενοι αρκετοί γύροι βρήκαν την Φεράρι να προσπαθεί να παίξει στρατηγικά, αφήνοντας τον Λεκλέρ να περάσει μπροστά από τον Χάμιλτον με σκοπό να κυνηγήσει τον τρίτο Ράσελ. Ο Μονεγάσκος ήταν η σκιά του οδηγού της Μερσέντες για αρκετούς γύρους ωστόσο όχι μόνο δεν κατάφερε να τον πιάσει, αλλά παράτησε την προσπάθεια λίγο αργότερα και η διαφορά ανέβηκε και πάλι κοντά στα 5 δευτερόλεπτα. Η στρατηγική της Φεράρι απέτυχε σε εκείνο το σημείο, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Λιούις Χάμιλτον, αφού η δεύτερη αλλαγή ελαστικών για τον Βρετανό στον 38ο γύρο από τους 56, δεν ήταν αρκετή για να τον κάνει να βρεθεί μπροστά από τον Φερστάπεν, παρά την τρομερή επίδοση που είχε το μονοθέσιό του μετά το pit stop.
Η σειρά μέχρι και 10 γύρους πριν τη λήξη είχε ως εξής: Πιάστρι, Νόρις, Ράσελ, Λεκλέρ, Φερστάπεν, Χάμιλτον με την ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ δύο οδηγών να είναι τα 3 δευτερόλεπτα. Μόλις 5 γύρους πριν την καρό σημαία, ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε μια ανάσα πίσω από τον Λεκλέρ, με κάτι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο να τους χωρίζει και τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να χρησιμοποιεί το DRS του διαρκώς για να προσπεράσει. Η μεγάλη στιγμή ήρθε τελικά 3 γύρους πριν το φινάλε, με τον Φερστάπεν να ανεβαίνει 4ος και να αφήνει τις δύο Φεράρι στην 5η και 6η θέση. Η τελική κατάταξη του Chinese GP ήταν η εξής: