Tην ώρα που σε κάθε χώρα ο Τελικός Κυπέλλου αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για το Ποδόσφαιρο, για τους φιλάθλους και για όλο τον κόσμο, επαρχιακές πόλεις φιλοξενούν αυτά τα τεράστια event και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό το γεγονός, στην Ελλάδα για ακόμα μια χρονιά κάνουμε δήλωση αποτυχίας. ”Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως ο Τελικός Κυπέλλου θα γίνει ομαλά, η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το γήπεδο δεν θα γίνει Πεδίο μάχης για να βγάλουν τα απωθημένα τους οι… μαχαιροβγάλτες” και κάπως έτσι, καινοτομούμε για ακόμα μια φορά και βρίσκουμε τη σολομώντεια λύση: ”Στον Βόλο ο Τελικός Κυπέλλου, μόνο με μαθητές”, είναι η παραδοχή του προέδρου της ΕΠΟ, με το φίλαθλο κοινό να… απαγορεύεται για μια ακόμα χρονιά να βρεθεί στο γήπεδο για έναν τελικά, που υπό άλλες συνθήκες, σε ένα προηγμένο δυτικό κράτος, θα έπρεπε να είναι γιορτή.
Tο πιο πιθανό είναι επειδή υπάρχουν προβλήματα με άλλα γήπεδα, να γίνει τελικός στον Βόλο με προϋποθέσεις που θέτει ο δήμαρχος , με παιδιά, μαθητές. Εφόσον πάμε στον Βόλο ο κύριος Μπέος είναι κατηγορηματικός για την μη παρουσία του κόσμου, οπότε για να μην γίνει μόνο με 100 άτομα έκαστος , θα τον κάνουμε με την παρουσία μαθητών και παιδιών στις εξέδρες.
Δεν υπάρχει το Καυτατζόγλειο, το ΟΑΚΑ, δύο γήπεδα σταθμοί. Επίσης υπάρχει το Ηράκλειο, ένα καλό γήπεδο το οποίο όμως έχει πρόβλημα μετακίνησης για τους φιλάθλους. Δεν έχει κάτσει η μπίλια, αλλά πρέπει να γίνει συζήτηση και με τις ομάδες, ακόμα δεν τις γνωρίζουμε, όταν ολοκληρωθούν τα ημιτελικά θα συνεννοηθούμε και με αυτές. Βλέπετε το Καυτατζόγλειο το οποίο είναι εγκαταλειμμένο».
Aυτά ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος σε σχέση με το φλέγον ζήτημα και φυσικά όπως όλα δείχνουν, για ακόμα μια χρονιά πάμε για έναν τελικό απαξιωμένο, από την ίδια την Ομοσπονδία, όπως συνέβη πέρυσι με τον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που έγινε μπροστά σε άδειες εξέδρες, όπως συνέβη το 2019, ξανά με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται στον μεγάλο τελικό, τσουβαλιάζοντας για ακόμα μια φορά τους απλούς φιλάθλους των ομάδων, με τους γνωστούς ταραξίες, που δημιουργούν τα προβλήματα. Φυσικά, η παραδοχή αυτή έχει προεκτάσεις και η σημαντικότερη εξ αυτών είναι πως τα μέτρα που πάρθηκαν για κλείσιμο των Θυρών για δύο μήνες ήταν… για το θεαθήναι, αφού στην πραγματικότητα κανένας δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις που να λύσουν τα προβλήματα της βίας στα γήπεδα, απλά για μερικούς μήνες βάλαμε την βία… στον πάγο, μη έχοντας άλλο τρόπο να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή μεγάλων ποδοσφαιρικών events.