Λένε πως το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αποτελούν τον ”αιμοδότη” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα, η Γ’ Εθνική πλέον, με το format που διεξάγεται δίνει την ευκαιρία σε ομάδα από κάθε πόλη, κάθε νησί, κάθε μικρό χωριό, να τεστάρει τις δυνάμεις της και να μπει στον ”χάρτη” του ποδοσφαίρου. Εμείς, ως Sportstherapy αγαπάμε τη συγκεκριμένη κατηγορία και την έχουμε πάντα σε… περίοπτη θέση στην ειδησεογραφία μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, επιλέξαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό αφιέρωμα, που θα έχει χαρακτήρα… προσανατολιστικό. Πιάνουμε δηλαδή όλους τους ομίλους και όλους τους Νομούς της Ελλάδος και σας βοηθάμε να… οργανώσετε λίγο καλύτερα τα ταξίδια σας, προκειμένου να βρεθείτε δίπλα στην αγαπημένη σας ομάδα.
Α’ Όμιλος
Ο πρώτος όμιλος περιλαμβάνει πολλές ακριτικές ομάδες της Θράκης, αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτό τον όμιλο βρίσκεται ο ιστορικός Πανθρακικός, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη Superleague 2, αλλά και ο Απόλλων Καλαμαριάς 1926, η ομάδα που ιδρύθηκε από φιλάθλους των ”ροσονέρι”, για να συνεχίσει να υφίσταται ο ιστορικός σύλλογος, μετά το σχίσμα με τη διοίκηση Καλαϊτζίδη. Αρκετές ομάδες της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν εκεί και εμείς πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε σύλλογο, έναν προς έναν:
Νομός Έβρου: Αλεξανδρούπολη, Ορέστης Ορεστιάδας
Νομός Ροδόπης: Πανθρακικός
Νομός Ξάνθης: Άρης Αβάτου
Νομός Σερρών: Απόλλων Παραλιμνίου, Ηρακλής Αμμουδιάς
Νομός Χαλκιδικής: ΠΟ Μουδανιών, Χανιώτης
Νομός Καβάλας: Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Πηγών
Νομός Κιλκίς: Κιλκισιακός, ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Νομός Θεσσαλονίκης: Εύοσμος, Θερμαϊκός, Απόλλων Καλαμαριάς, Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας
Νομός Πέλλας: Απόλλων Κρύας Βρύσης,
Νομός Δράμας: ΠΑΟΠ Ν. Αμίσου
Β’ Όμιλος
Ένας όμιλος με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, που εκτείνεται από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και τα Επτάνησα και έχει πολλές ιστορικές ομάδες. Ολυμπιακός Βόλου, Aναγέννηση Καρδίτσας και Τρίκαλα είναι τρία βαριά ονόματα της κατηγορίας, όπως και ιστορικός Πιερικός, που έχει ίσως και το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Ας δούμε μια προς μια τις ομάδες του Β’ Ομίλου:
Νομός Πιερίας: Πιερικός, Αιγινιακός, Σβορώνος
Νομός Κοζάνης: Κοζάνη
Νομός Μαγνησίας: Ολυμπιακός Βόλου
Νομός Λαρίσης: Ανθούπολη
Νομός Καρδίτσας: Αναγέννηση Καρδίτσας, Ατρόμητος Παλαμά
Νομός Τρικάλων: Τρίκαλα
Νομός Άρτας: Αναγέννηση Άρτας
Νομός Θεσπρωτίας: Άρης Φιλιατών, Θεσπρωτός
Νομός Κέρκυρας: Αστέρας Πετρίτη
Νομός Αιτωλοακαρνανίας: Αμβρακικός Βόνιτσας
Νομός Ζακύνθου; Ζάκυνθος
Νομός Λευκάδος: Τηλυκράτης
Νομός Φλώρινας: Ερμής Αμυνταίου
Νομός Ημαθίας: Α.Ε Αλεξάνδρεια
Γ’ Όμιλος
Στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής απουσιάζει το μεγάλο όνομα. Οι πιο ιστορικές ομάδες είναι ο Παναιγιάλειος, η Ρόδος και η Κόρινθος και σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος όμιλος δεν αγγίζει την αίγλη άλλων. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα γκρουπ εξαιρετικά αμφίρροπο, με ομάδες της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος, αλλά και ομάδες από Νησιά. Δείτε αναλυτικά:
Νομός Αχαΐας: Παναιγιάλειος
Νομός Αργολίδας: Πανναυπλιακός
Νομός Κορίνθου: Κόρινθος, ΑΟ Λουτρακίου
Νομός Λακωνίας: Πανγυθεατικός
Νομός Μεσσηνίας: Μιλτιάδης
Νομός Κυκλάδων: Ελλάς Σύρου, ΑΕ Μυκόνου
Νομός Δωδεκανήσου: Ρόδος, ΑΕΡ Αφάντου
Νομός Φωκίδας: Απόλλων Ευπαλίου
Νομός Φθιώτιδας: Μαλεσίνα, Αστέρας Σταυρού
Νομός Λέσβου: Αιγέας Πλωμαρίου
Νομός Ευβοίας: Νέα Αρτάκη, Αμαρυνθιακός
Δ’ Όμιλος:
Ο 4ος Όμιλος της Γ΄ Εθνικής σφύζει από ιστορικά σωματεία, κυρίως του Νομού Αττικής, αλλά και της Κρήτης. Ομάδες όπως ο Εθνικός, ο Άρης Πετρούπολης, ο Ηλυσιακός και η Νέα Ιωνία έχουν μακρά διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ σε εθνικές κατηγορίες επιστρέφει και ο ιστορικός Μικρασιατικός Αστέρας Καισαριανής (πρώην Εθνικός Αστέρας). Ας δούμε αναλυτικά τις ομάδες του τελευταίου γκρουπ:
Νομός Αττικής: Εθνικός, Άρης Πετρούπολης, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Θύελλα Ραφήνας, Μικρασιατικός Αστέρας Καισαριανής, Χαϊδάρι, Μανδραϊκός, Μαρκό, Αστέρας Βάρης, Καραβάς
Νομός Ηρακλείου: Ατσαλένιος, ΑΟ Τυμπακίου, Γιούχτας
Νομός Ρεθύμνου: Ρεθυμνιακός
Νομός Λασιθίου: Αγ. Νικόλαος
Νομός Βοιωτίας: Θήβα